2014. feb 10.

Farsangi jelmezek - otthoni kellékekből

írta: LOR
Farsangi jelmezek - otthoni kellékekből

289d01dcdd04debf46af21a162244a60.jpgAusztriában a munkahelyeken az a szokás farsang idején, hogy az üzleti partnerek egy-egy doboz fánkot küldenek egymásnak. Nem mondom, nem rossz dolog mikor az iroda konyhájában tornyosulnak a tele fánkos dobozok, de azért nem árt vigyázni ezzel a jó szokással és persze fejben tartani a napi/heti fánk limitet. :) Nekem idén ebből a gesztusból tűnt fel először, hogy máris itt a következő ünnep, farsang idő van!

A hétvégén aztán hárman is kérdeztétek, hogy farsangi összeállításunk mikor jelenik meg. (Mi pedig nagyon örülünk minden hasonló kérdésnek és kérésnek, és persze igyekszünk is eleget tenni neki.) Kicsit talán megcsúszva (mivel Pán Péternek még a pocak a jelmeze és Mazsola sem készül még idén jelmezbálba), de a szezonba még bőven beleférve (FIY: farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak), íme hát pár brilliáns, egyszerű ötlet.

 

 

Biztos Nektek is volt kiskorotokban olyan jelmezetek, amit Anyukátok 0 Ft-ból, kreatívan és gondosan állított össze. Egy komplett maskara kizárólag otthoni kellékekből. Nálunk ilyen volt a francia festőművész (francia sapka, paletta, ecset, összemázolt póló, cicanadrág), a doktornéni (elsősegélydoboz, fehér póló, nadrág, cipő, fejkötő) vagy a diplomás diák (lepel szerű fekete kabát, drótból szemüveg és magiszteri kalap, mely kartonból nagyon egyszerűen elkészíthető). De pont most hétvégén kaptam egy tippet a suszter jelmezre is: sötét színű kötény, egy nagy bakancs, szemüveg, esetleg egy sapka a nagypapától és egy kicsi kalapács, fogó vagy egyéb szerszám.)

Játsszatok velünk februárban falmatricákért, küldjétek el nekünk saját jelmez ötleteiteket! A nyereményjáték részleteit itt találjátok.

Most pedig nézzünk pár amerikai példát:

 e291879e69d9d1221f17aad5f07d6f1a.jpg

 A képeket és eredeti forrásukat a http://www.pinterest.com/mamazsolablog/farsang/ linrke kattintva találod.

Szólj hozzá

játék farsang halloween jelmez Ausztria