2013. nov 20.

Maradj formában | Férj a bőrödbe!

írta: LOR
Maradj formában | Férj a bőrödbe!

141ff13233ccaf63afc2dad2ff7d8e61.jpgA terhesség 20. hete körül már bizony nem csak a kilók kezdenek el szép lassan, titokban felszaladni a mit sem sejtő, jó étvágyú kismamára de a bőr is egyre nagyobb feszítő erőknek van kitéve. A többi kismamához és a hetek számához képest, ki túl kicsinek, ki túl nagynak érzi már ilyenkor gömbölyödő pocakját. Ehhez jön még egyéb testrészek formátlanodása, míg másikak eddig soha sem látott legjobb formája ;) Na és persze a hullámzó kedély állapot is hozzáad egy keveset a várandóság alatti testkép szemléletünkhöz. Egyik este bágyadt tehénnek érezzük magunkat és sírhatnékunk támad, ha csak valaki hozzánk szól, míg máskor szexi kismamaként jövünk megyünk, suhanunk lakáson belül és kívül.

Hogyan tudnánk inkább az utóbbi nézőpont síkját tartani az elkövetkezendő hetekben is? Törődjünk (még) egy kicsit (többet) magunkkal! A nagy séták és a heti 1x-i kismamajóga órák mellé én bevezettem a (heti 2-3 alkalom, bár lehetne még több is) Rubint Réka kismamatornát is. Jó, tudom! De kényszer megoldás volt és nem is minősül olyan rossznak. Az a helyzet, hogy kis városunkban egyszerűen nem találtam kismamatornát, így maradt az otthoni mozgás változat. A nagy videómegosztón találtam egy nagyon klassz R.R. kismamatorna összeállítást, itt és a videó csokorból kb. 4-4 -et csinálok végig egy-egy este. Ahogy a nővérem úgy kedves párom is ki nem állhatja Réka hangját, szóval, ha szólok neki, hogy ma este is "áthívom Rékát" tornázni akkor arra a 20-25 percre szegény vagy keres valami más elfoglaltságot vagy én veszem le a hangot teljesen (hisz a gyakorlatok nagy részét mára úgyis tudom kívülről.) Az elején persze szerintem érdemes végighallgatni legalább egyszer, mert elmondja, hogy mit hogyan csinálj és mire figyelj, hogy biztosan ne árts se a babának se magadnak. Akár hogy is, engem teljesen átmozgat és utána mindig jobban érzem magam.

stria krem.jpgMiután meg volt a napi mozgás, jöhet a kiadós, nyugtató zuhany, aztán pedig a kenegetés. A legtöbb terhességről szóló (szak)irodalom állítja, hogy úgysem tehetsz semmit a kialakuló terhességi csíkok (striák) ellen. Azok vagy jönnek vagy nem. És azt is ők döntik el, hogy milyen mennyiségben, efelett nincs befolyásod (ahogy a várandóság alatt jelentkező pluszkilók felett sem, ez is leginkább alkat kérdése). De persze Te azért nyugtathatod magad azzal, hogy megpróbálod a tőled telhetőt és krémek segítségével fokozod a bőröd ruganyosságát. Ki tudja, hátha mégis használnak valamicskét. Válogathatsz a boltokban kapható csodaszerekből (én jelenleg a Vichy termékét használom) vagy készíthetsz otthoni varázsfüvekből kenőcsöt (azt hiszem ez lesz a következő amit majd bevetek). Ilyen elemekre van szüksége a bőrödnek ezekben a nehéz időkben: természetes alapanyagok, növényi olajak, vitaminok, ásványi anyagok. Ami kifejezetten jót tesz: sheavaj, kakaóvaj, mandulaolaj esetleg avokádóolaj.

Szólj hozzá

sport mozgás striák 2.trimeszter