2013. dec 03.

4D ultrahang félidőben

írta: LOR
4D ultrahang félidőben

28156edbe7a193a3b2d70ea9aa7de8ff.jpgRohan az idő. Túl vagyunk már ezen is. Az ultrahangos vizsgálatok (ahogy korábban is írtam) a kedvenceim közé tartoznak. Még szép, hiszen ilyenkor csak hátradőlsz, és mozizol. Bár nem volt könnyű dolga a doktor úrnak Pán Péterrel. Kreatív Tökmagunk csak úgy bújt és takarózott, amivel csak tudott. Próbálta elhessegetni a kiváncsian fürkésző eszközt a közeléből, aztán végül kb 20 perc után feladta, bebújt a legméllyebb zúgba és két kézzel takarta az arcát. Megint csak azt kell mondjam, hogy ránk ütött. Nem szereti, ha fotózzák.

A 20 hetes (Ausztriában 22 hetes) ultrahangnak az a lényege, hogy a baba minden szervét és végtagját egyesével végignézik és megmérik. Megbecsülik a baba súlyát és szívritmust vizsgálnak. Szerencsére nálunk mindent rendben találtak: korának megfelelnek a méretei, az ujjacskái a hosszúak, a kobakja széles. Alig várom, hogy megismerhessem!

Tippek:

..azoknak akik külföldön, Ausztriában szeretnék világra hozni babájukat. Amennyiben kint is dolgozol a biztosításod, szerződött nőgyógyászok esetében, fedezi a szülés és az öszes viszgálat költségét a várandósság alatt, akkor is, ha az adott doktor/nő magán rendelőjében végzik el azokat. (Minden nagyobb városban találhatsz Krankenkasse-val szerződött nőgyógyászokat.) A kinti GYEShez (Kinderbetreuungsgeld) egy úgynevezett Mutter-Kind-Passt kell a doktor(nő)nek folyamatosan töltögetnie a számodra. Ez az itthoni kiskönyv megfelelője, 5 kötelező vizsgálat eredményeit kell mindenképpen tartalmaznia. Ezen felül van még 2 további erősen ajánlott vizsgálat, a Down kórt és egyéb rendellenességeket szűrő kombinált teszt (Kobined Test a 13. héten) és a 20 hetes Organscreening. (Az ajánlott, de nem kötelező vizsgálatok árát nem fedezi a biztosítás).  Ezek elvégzéséhez beutalót kapsz a nőgyógyászodtól speciális klinikákra. Ha szemfüles vagy, akkor töredéknyi összegért is elvégeztetheted őket a megfelelő magyarországi szakrendeléseken.

Szólj hozzá

vizsgálat Ausztria 2.trimeszter