2014. jan 05.

2014 - az új fejezet Mamazsola lapjain

írta: ZSOla
2014 - az új fejezet Mamazsola lapjain

2014.jpg...köszönjük a türelmet Kedves Olvasók!

Egy hosszabb szabadság - sok-sok családdal töltött nap és egy esős, de annál vidámabb sítúra után - újult erővel tértünk vissza és kezdjük 2014-et. Rendkívül izgalmas évnek nézünk elébe.

zsoLA: Bár a(z újévi) fogadalmaknak nem vagyok nagy híve, terveim azért mindig akadnak. Szeretek időnként tiszta lappal indítani és megpróbálkozni pár újdonsággal, vagy éppen új rendszerrel. Nem vitás, hogy az idei évünk nagy részét Pán Péter születése, és első hónapjai fogják meghatározni. De még ez előtt, első dolgom az lesz, hogy a hamarosan érkező új kolléganőmnek (a fennmaradó pár hétben) megpróbáljak minden információt és tudást a lehető legpraktikusabb módon átadni. A tervek szerint másfél évre veszi majd át feladataimat a munkahelyemen. A második projektem (tovább) készülni Pán Péter érkezésére, beszerezni a szükséges babaholmikat, "elkészíteni" a gyerekszobát és aztán valamilyen úton módon elsajátítani még pár módszert ami segíthet ráhangolódni a pozitív szülésélményre. A harmadik, idei legfontosabb célom pedig Tökmag érkezése után egy harmonikus, nyugodt, boldog családi légkör kialakítása és fenntartása. Ez tűnik a legnagyobb falatnak, de bízom benne, hogy menni fog. Szeretnék kiegyensúlyozott kismama és feleség lenni.

ZSOla: érdekes dolog a kishúgom csodálatos lassító terveit hallani, miközben én magam pont az ellenkezőjére készülök. Életem eddigi legszebb időszaka volt ez a közel másfél év, amit Mazsolával otthon tölthettem, de nem lennék őszinte, ha azt mondanám, hogy nem hiányzik a munkám. Már az óvodába indulás óta mindig határozott elképzeléseim voltak a jövőmről - most mégis rengeteg kérdés kavarog bennem. Az biztos, hogy idén dolgozó Anyává válok. Legfontosabb célom, hogy "kiscsaládom" emiatt ne egyensúlyvesztést érezzen, hanem azt lássa, hogy Anya egy új szintre lépett. Az egyik dolog, amiben bízom, a fokozatosság elve. A családi napközivel már ősz óta, kis adagokban, de nagy sikerrel ismerkedünk. Ami engem illet, gyanítom ilyentájt sok kismama érzi magát, hozzám hasonlóan kicsit elvarázsoltnak. Nem kizárt, hogy egy munkahelyi ötletelés során akár jól is jöhet majd, ha mindenről egy gyerekdal jut eszembe, de azért nem árt, ha munkába állás előtt megpróbálok kicsit visszazökkeni a felnőttek világába. Januártól egy tréningsorozat keretében teszek ezért, és bízom benne, hogy az új végzettségből több fronton - akár itt is profitálhatok majd.

Beszámolunk Nektek arról, hogy hogy haladunk új útjainkon, de most nézzük mi mást tartogat számotokra a Mamazsola blog 2014-ben:

Tavalyi legutolsó játékunkból kiderült, hogy nagyon szeretitek a DIY (vagyis barkácsolós) posztjainkat. Ígérjük ebben idén sem lesz hiány, minden csütörtökön bemutatunk egy csináld magad projektet.  Egy-egy ilyen bejegyzést ingyen letölthető anyaggal is kiegészítünk majd, hogy még könnyebb dolgotok legyen.

Újdonságként bevezetünk egy havi rendszerességű könyvklubot. Röviden bemutatunk, ajánlunk egy, a bloghoz szorosan - esetleg lazábban - kapcsolódó könyvet, amiről néhány héttel később vitát indítunk.

Reméljük, hogy meg is tudunk mozdítani Titeket egy kicsit, mert 2014-ben (egyelőre még meglepetés) eseményeket is szervezünk.

Természetesen olvashatjátok nálunk a régi, de néhány új vendégblogger bejegyzéseit is. Megmaradnak régi témáink: úgy mint a Baba a pocakban, Receptek, Nevelés, Karrier, de újakkal is jelentkezünk majd.

Tartsatok Velünk!

Szólj hozzá