2014. ápr 04.

Friss almás-citromos süti

írta: ZSOla
Friss almás-citromos süti

Bejegyzés alcíme...

almas.jpg

Tavasz van! A piacon megjelentek az első idei gyümölcsök! Bár a természet nagyon megelőzi magát, a friss eperrel azért várunk még egy picit. A télire eltett alma maradékát viszont lassan ki kell pucolni a kamrákból, pincékből. Ha nyersen már nem olyan guszta, tegyük sütibe! Például ebbe az igazán friss ízű, könnyű tortácskába.

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt (lehet fele teljes kiőrlésű, sőt a Schär gluténmentes lisztkeverékéből is készítettem már)
  • 20 dkg cukor (én eritrittel készítettem)
  • 20 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 1 egész citrom reszelt héja és leve (akár kettő is)
  • 4 tojás
  • 4 alma vékony szeletekre vágva
  • fahéj, szeletelt mandula

almas_k.jpgSima kevert tésztaként is elkészíthetjük, de ha a tojásfehérjéket felverjük, és lazán hozzákeverjük a többi hozzávaló elegyéhez, még könnyebb állagú sütit kapunk. A massza felét egy 26 cm-es kerek forma aljába önjük, a vékony szeletekre vágott almát ráhalmozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal. Jöhet a tészta másik fele és a tetejére a szeletelt mandula. 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Jó étvágyat! ;)

 

Szólj hozzá

recept sütés tízórai vagy uzsonna