Friss almás-citromos süti
Bejegyzés alcíme...
Tavasz van! A piacon megjelentek az első idei gyümölcsök! Bár a természet nagyon megelőzi magát, a friss eperrel azért várunk még egy picit. A télire eltett alma maradékát viszont lassan ki kell pucolni a kamrákból, pincékből. Ha nyersen már nem olyan guszta, tegyük sütibe! Például ebbe az igazán friss ízű, könnyű tortácskába.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (lehet fele teljes kiőrlésű, sőt a Schär gluténmentes lisztkeverékéből is készítettem már)
- 20 dkg cukor (én eritrittel készítettem)
- 20 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 1 egész citrom reszelt héja és leve (akár kettő is)
- 4 tojás
- 4 alma vékony szeletekre vágva
- fahéj, szeletelt mandula
Sima kevert tésztaként is elkészíthetjük, de ha a tojásfehérjéket felverjük, és lazán hozzákeverjük a többi hozzávaló elegyéhez, még könnyebb állagú sütit kapunk. A massza felét egy 26 cm-es kerek forma aljába önjük, a vékony szeletekre vágott almát ráhalmozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal. Jöhet a tészta másik fele és a tetejére a szeletelt mandula. 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Jó étvágyat! ;)