2014. máj 13.

Májusi könyvklub - Ajánló

írta: LOR
Májusi könyvklub - Ajánló

B1065375.JPGEzt könyvet Nagyapótól kaptuk húsvétra és annyira megtetszett, hogy mindenképpen meg akartam osztani veletek. Lehet sokan ismeritek már, én korábban még nem találkoztam vele, de igazán remek választás volt és ezúton is köszönjük. :)

Anne Pulkinnen: Játék a babával - 50 készségfejlesztő játék kisbabáknak című könyve kívül, belül megnyerő. Színes, jól tagolt, könnyen átlátható, tele tippekkel, tudnivalókkal, minden játék mellé kedves, képes illusztrációval és a hátsó lapjain extra; magyar versikékkel és mondókákkal amit a szerkesztők az ölbeli játékokhoz ajánlanak.

A játékok egytől-egyig nagyon egyszerűek, és többségük alig vagy egyáltalán nem is igényel segédeszközt. (Ha igen, akkor is csak otthonunkban könnyen fellelhető kiegészítőket pl. felfújható strandlabdát, fakanalat, műanyag poharat stb.). A PEKiP (Prager Eltern-Kind Program) játékok mind a kötődés kialakítására, megerősítésére építenek, ugyanakkor biztos bázist kialakítva segítik a kicsiket az önálló felfedezés útján. "Segíts, hogy én magam tegyem!" - a könyv mottója. Mi már rég megkezdtük a játékok tesztelését és az első 13 "feladatot" amit 1-3 hónapos babáknak szánt az író naponta, felváltva próbálgatjuk. Egy kis torna, mesélés, éneklés/ zene hallgatás, érzékszervi stimuláció jut minden napra. Nem is tudom, hogy mi élvezzük-e jobban ezeket a perceket vagy Pán Péter.

Szólj hozzá

játék könyv húsvét mese ajándék fejlődés mozgás dalok mondókák könyvklub érzék