2013. nov 25.

Jótékonykodjunk, mert megtehetjük!

írta: LOR
Jótékonykodjunk, mert megtehetjük!

1425620_10152004954522264_1101991799_n.jpgAz év végéhez közeledve általában megnő az adományozási kedve az embereknek, és ez így van jól. Bár én állítom, hogy a sok lehúzás és panaszkodás ellenére kis országunk (újra) jó uton halad ezen a téren. Vagy csak én látok magam körül a jó példákat? De gondoljunk csak az idei árvízre, ha bajban van összetart a magyar. Vagy ott van az egyik legkedvesebb barátnőm példája, aki a családjával nem csak karácsonykor készít Cipősdobozokat, de nyáron is hosszú napokat áldozott szabadidejéből, hogy daganatos és krónikus beteg gyerekek napjait tegye szebbé. Sőt még ősszel is csapatos maratonra vállalkozott, hogy további adományokat gyűjtsön a gyerekeknek. (Ezt az akciót mi is támogattuk a férjecskémmel). És idén, ha minden jól alakul, egy másik barátnőm is követi majd példáját a Bátortáborban, büszke vagyok rátok, lányok! 

Szóval az év minden szakában lehet (sajnos) találni alkalmat egy kis jótékonykodásra, így aki csak teheti, tegye is, mert ezzel örömet szerez és mosolyt csal az ajándékozott arcára és melegséggel töltheti el a saját szívét is. De ha már év vége és lassan karácsony, akkor íme néhány ötlet és kezdeményezés ahova még Te is bekapcsolódhatsz. Annyi módja van az adományozásnak, keresd meg a számodra legszimpatikusabbat!

Fércművek adventi licit: Idén is megrendezésre kerül a Fércművek (és a Gombbolt) jóvoltából, az immár 3. éve futó adventi licit. Szebbnél szebb fércjátékokra és különleges kézzel készült ékszerekre licitálhatsz majd December 1-24 ig. Egy nap, egy tárgy, egy licit. Kövesd a "fércbook" oldalt a friss hírekért. Az összegyűlt összeget a Fércművek teljes egészében a Csodalámpa Alapítvány számára juttatja majd el.

VOLT karácsony: Sopronban (hol máshol :) és Budapesten karácsonyi adomány gyűjtést szervez a VOLT stábja a soproni rászoruló családok részére. "Új és használt, de jó állapotú játékokat, könyveket, valamint tartós élelmiszert várnak a Hűség Napjával induló hétvégén, azaz december 14-15-16-án, naponta 10-18 óra között Sopronban, a Várkerületen működő VOLT Boltnál, illetve december 17-én, hétfőn 10-18 óra között, a budapesti Akvárium klubban működő VOLT Presszóba a VOLT Fesztivál szervezői."

Jótékonysági főzés és ételosztás: Nemrég a rádióban hallottam egy riportot, reggel, útban a munkahelyemre, de persze most akárhogyan keresem a neten nem lelek rá egyesületre/kezdeményezésre. Az volt a céljuk, hogy sok-sok önkéntessel összefogva élelmiszer boltok és piacok, éppen lejárat előtti, csomagolás sérült, csúnyácska, de finom, felajánlott alapanyagait gyűjtötték össze, és nap mint nap improvizáltak egy pár fogásos menüt, melyet ebédre a rászorulók között osztottak szét. Szerintem zseniális. Bár bevallották, hogy nem kis kihívást okozott néha teljesen össze nem illő alapanyagokból, finom ételeket alkotniuk, de egy kis kreativitás és móka megoldotta ezt is. Ha szeretnél ételosztásban, élelmiszergyűjtésben segíteni, akkor keresd fel a helyi civil szervezeteket, plébániákat, nézelődj itt és itt és járj nyitott szemmel az utcán, keresd a hirdetményeket, plakátokat. Vagy, szervezz magad jótékonysági főzést, családtagjaiddal, barátaiddal, munkatársaiddal.

Segítsüti és Sok Kicsi Nyereményjáték: A felajánlott nyeremények épp most záporoznak be az alapítványhoz, aztán Dec. 1-14ig lehet majd sorsjegyeket váltani a kiválasztott nyereményekre és várni, hátha épp a miénk lesz az adott gasztrocsomag. Ha pedig netán mégse mi lennénk a szerencsés nyertesek, hát az sem baj, hiszen a sorsjegy megváltásával már adományoztunk is SoSe Közhasznú alapítvány részére.

+1: Ne feledd, hogy sok összegyűlt adományt is szortírozni, rendszerezni kell valakinek. Ha szívesen segítenél az ajándékok szétosztásában, jelentkezz önkéntesnek pl. itt vagy itt.

 

Szólj hozzá

ünnep karácsony ajándék jótékonyság