2013. nov 28.

Pénztárcabarát és stílusos gyerekholmik?!

írta: LOR
Pénztárcabarát és stílusos gyerekholmik?!

macik_kicsi.jpgA gyerekeknek szóló termékek értékesítése a világ legjobb üzlete. A szülők, nagyszülők, keresztszülők, látogatók és rokonok legtöbbször erőn felül költenek az apróságokra. De miért is ne lehetne, klasszabbnál klasszabb gyerek és baby holmikat, játékokat, ruhákat, gyerekszoba bútorokat pénztárca barát áron beszerezni? Lehet, hogy kicsit több gondolkodás, utánajárás és szervezés, de szerintünk teljesen megéri. Az alábbiakban mutatunk pár praktikát.

Kezdjük a bolhapiacokkal vagy a manapság olyan divatos garázs vásárokkal. Itt mindig akad info egy-egy friss vásárról. Ami másnak már felesleges de még jó állapotú, az neked még újdonság lehet, legyen szó egy új játékról, gyerek kabátról, képről vagy akár egy tárolóról. Ha kisebb városban laksz akkor persze nehezebb dolgod lehet garázs vásár után kutatva, de járj nyitott szemmel és pár napon belül biztosan találkozni fogsz egy újabb hirdetéssel. Sopron környékieknek a közeli burganlandi (Siegendorf és Eisenstadt) vagy a schwechati vasárnapi vásárok lehetnek maga a paradicsom. Egy-egy kacatnak tűnő kincset már 1-5 EUR-ért könnyedén találhatsz errefelé! Ne feledd az alapszabályt: Mindig alkudj! :)

Gyerekruhák, amik házhoz jönnek: Ebben az esetben mi azt a szabályt alkalmazzuk, hogy a gyerkőc bőrével közvetlenül érintkező ruhadarabokat, lehetőleg vegyük újonnan (vagy örököljük tesótól, uncsitesótól), de a többi darab, ha tényleg megkímélt, miért ne lehetne akár használt is.

Használt gyerekruha "beszállítóval" megint csak rengeteget spórolhatsz. A kicsik köztudottan nagyon hamar kinövik a ruháikat. Pár hónap úgy eltelik, hogy észre sem veszed, de máris kereshetsz egy-egy új darabot csemetédnek (lehetőleg 1 számmal nagyobbat, mint épp kellene), mert a régiek már csak a bokájuk/csuklójuk fölé érnek. A közismert turikon túl, rengeteg webshop is akad, de mindkettőnek akad hátránya is. Nem tudom, hogy minden városban létezik-e ilyesmi, de Budapest és Veszprém környékén biztosan létezik A TÖKÉLETES MEGOLDÁS is (soproni lehetőség, kérlek jelentkezz nálam! :). Szóval a Bóbita ruhája igazi kismamabarát szolgáltatás! Egy kedves lány, mindig eljön hozzád (amikor kéred) és zsáknyi használt, de csodaszép és megfizethető gyerek ruhát hoz magával. Ezeket mind végigböngészheted, akár fel is próbálhatjátok, majd kiválasztod ami tetszik. Ilyen egyszerű még csak ki sem kell tenned a lábad a lakásból.

Kedvenc unokahugim úgy falja a mesekönyveket, hogy nem is láttam még nála nagyobb könyvmolyt. Ha Ti is hasonló cipőben jártok, vagy van könyvetek amit már meguntatok, és lecserélnétek, de jól jönne helyette egy újabb példány akkor a Rukkola-t nektek találták ki. Az online könyvcserélde már nem csak postai úton jutattja el könyveket két cserélő között, de országszerte 116 offline ponttal is rendelkezik, ahova személyesen vihetsz és ahonnan személyesen hozhatsz el könyveket. Az itt érvényes szabály: mindig olyan könyvet ajánlj fel cserére, amit Te magad is szívesen vinnél el (ha még nem olvastad volna).


Jó kalandozást kívánunk!

 

Szólj hozzá

könyv pénz