2013. nov 29.

Téli madárkáknak

írta: LOR
Téli madárkáknak

DSC_7568.jpgMivel a héten Tél- apó már lázasan neki fogott és kezdi bepelyhezni Pannóniát és az Alpokot is ideje, hogy gondoljunk a kertünkben, környezetünkben lakó védtelen és üres pocakú madárkákra is. Kínáljunk valami finomságot a fázós apróságoknak és tálaljuk eléjük ízlésesen (na és persze körültekintően, lásd később).

Barátainktól a Masni Dekoráció-s lányoktól hoztunk egy könnyen, gyerekekkel együtt elkészíthető, ötletet, Izgalmas formájú madáreleségek:

Hozzávalók: 1 zacskó barkácsboltban készen kapható magos madáreleség, zselatin, víz, süti-kiszúró formák, madzag, mérőkancsó.

Elkészítés: A madáreleséget, a zselatint és a vizet öszekeverjük, a kiszúró formákat félig töltjük (jól belenyomkodva a magvakat- a gyerekek ezt a lépést nagyon fogják szeretni. Aztán belehelyezünk egy darabka madzagot, majd teletöltjük a formákat. Ùjab nyomkodás következik, majd hagyjuk megszáradni, összeállni. (Kb. 1 nap elteltével) Szépen kifordítjuk és mehet is a fára, jó magasra.. (Pontos leírásért és útmutatóért kattints a Masni oldalára!)

..igen, jó magasra! Pláne, ha kutya van a közelben. Mert az ebek, főleg a vadász fajta, nem hogy elkergeti, netán levadássza a madárkákat, de még az eleségüket is mind felfalja, ha épp nem figyelsz. Ahogy az alábbi kép is mutatja. Bruno, nem szabad! :)

bruno_madarkaja.png

Szólj hozzá

kutya recept dekor