2013. dec 13.

Szakértőink

írta: ZSOla
Szakértőink

Ezt a blogot ketten indítottuk, mi Nővérek. A mi végzettségünk és szakmai tapasztalatunk nem kifejezetten a gyerekneveléshez kapcsolódik. Ahogy egy korábbi főnököm fogalmazott, ezen a téren "MI NEM TUDJUK A TUTIT". Gyakorló várandósok és kismamák vagyunk, és olyan dolgokról írunk, amiket megéltünk, kipróbáltunk, amivel sikerünk volt, vagy épp elbénáztuk. Ha ezzel segíthetünk Neked, kedves Olvasó, annak nagyon örülünk!

A pozitív visszajelzések, kérdések és az írás kapcsán folyamatosan táguló perspektívánk viszont arra ösztönzött minket, hogy lépjünk egyet. Ha ennyien követtek minket, akkor tartozunk Nektek annyival, hogy legalább a kiemelt, objektivitást igénylő témáinkat valódi szakértők felügyelete mellett, illetve közvetlenül az ő tollukból olvashassátok. Ismerkedjetek meg velük:

TANÍTÓ MAMI: Szitárné Jeges Gabriella - Fejlesztő pedagógus, tanító

tanito mami_blog.jpgFelnőtt lányaitól kissé messzire szakadt, de őket támogató, velük együtt gondolkodó, belőlük sok erőt merítő anya és most már nagymama is vagyok elsősorban. Azalatt a több, mint 30 év alatt, mióta tanítóként dolgozom, sok-sok kisgyereket tanítottam meg írni, olvasni, számolni és neveltem a legjobb tudásom szerint. 2002-ben az elsők között végeztem fejlesztő pedagógusként a megyében, mert úgy éreztem, hogy csak így tudok segíteni azoknak a gyerekeknek, akiknek az átlagosnál több törődésre, odafigyelésre van szüksége. Hivatásomnak érzem a munkámat, nyitott szemmel járok a világban és a sok év alatt összegyűjtött tapasztalatommal szívesen segítek annak, akinek szüksége van rá.

 

 

 

DOKI MAMI: Dr. Csábi Márta - Gyermekorvos

ruff_istvan_zalan_10_eves_dunafoldvar_a_bacilustaltos.jpg Két fiú gyermek után, most egy gyönyörű kislány boldog nagymamája vagyok. Több mint 3 évtizede dolgozom gyermekorvosként, szakterületeim az Allergológia és a Gyermek-tüdőgyógyászat. Kis betegeimmel általában légúti tünetek - elhúzódó köhögés, asztma, szénanátha, gégegyulladás, tüdőgyulladás miatt találkozom, de napi gyakorisággal  kerülnek hozzám  atópiás, allergiás gyerekek is bőrtünetek (ekcéma, csalánkiütés, rovarcsípés), vagy éppen hasfájás (tejfehérje túlérzékenység) miatt. Napjainkban sajnos népbetegségnek számít az allergia valamilyen megnyilvánulási formája (légúti, bőr, gyomor-bélrendszeri problémák), melynek diagnosztizálása éppen a szerteágazó tünetek miatt nem egyszerű feladat, sokszor több különböző szakterület együttműködését igényli. A legfontosabb, hogy a részletes orvosi kikérdezés során a szülő minél pontosabb megfigyelések alapján tudjon válaszolni. A távgyógyításban persze nem hiszek, de bízom benne, hogy tanácsaimmal segíthetek megtalálni az egészségmegőrzés, illetve gyógyulás felé vezető utat.
(egy kedves kis betegem jellemzéséért kattints a képre és jelentkezz be Facebook-on)

 

Szólj hozzá