2014. jan 26.

Mamazsola Börze a Budai Babaházban

írta: ZSOla
Mamazsola Börze a Budai Babaházban

2014. február 22-én BABA-MAMA BÖRZÉT SZERVEZÜNK Mamazsola meglepetésekkel!

garázsvásár_1.jpgNem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nálunk - különösen Mazsola megérkezése óta - egyre gyűlnek a "még jó lehet valamire", "elajándékozandó, de kinek?", "talán még belefogyok" és "karácsonyra hármat kaptam" cuccok. A GARÁZSVÁSÁR tökéletes megoldás, pláne MAMAZSOLA MÓDRA! Helyszínként ugyanis nem egy fagyos lépcsőházat választottunk, hanem egy csodás közösségi teret Budapest szívében, a BUDAI BABAHÁZ-at. (A helyszínnek érdemes utánanézni, mert hétköznap is színes programokkal, pl. Kerekítővel, hordozós fitnes-szel, masszázzsal és egyebekkel várja kedves látogatóit.)

        ____________________________

!!!!!!   FELHÍVÁS   !!!!!

Ha Te is szívesen továbbadnád felesleges baba-mama, vagy egyéb holmijaidat, keresnél egy kis mellékest, miközben gyerkőcöd hozzáértő felügyelet mellett a szomszéd szobában, egy kedves játszóházban játszik, akkor írj nekünk a mamazsolablog@gmail.com e-mail címre! Asztalok, jelképes 800 Ft-os áron korlátozott számban érhetők el.

                                        ____________________________

Néhány hasznos INFORMÁCIÓ a garázsvásár "intézményéről" (továbbiakat a Garázsvásárok Facebook oldalán találsz):

Mi az a garázsvásár?

A garázsvásárokat tehát magánszemélyek - jelen esetben a Mamazsola blog olvasói - rendezik a saját kertjükben, garázsukban, lakásukban  - illetve mi most egy közösségi téren - és a saját már nem használt, de jó állapotú, felesleges cuccaikat adják el.

Milyen áron érdemes árulni?

A vásár célja elsősorban nem az hogy nagyot szakíts, hanem hogy a használd dolgaidat ne kidobd, hanem tovább add és ebből egy kis pénzt is keressél. Ha túl magasra teszed az árakat, nem fognak elkelni a dolgok. Ruháknál, könyveknél, háztartási eszközöknél pár száz – pár ezer forintos tételekben gondolkozz.

Kell-e valamit adózni?

Az ilyen tevékenységből származó évi bevételed 600.000 Ft-ig adómentes. 600.000.-Ft alatt nem vizsgálják, de ha magasabb a bevételed, akkor feltételezheti a NAV, hogy üzletszerű a tevékenységed, ahhoz viszont már kötelező az adószám. Lehetsz adószámos magánszemély, vagy akár egyéni vállalkozó is. Ez utóbbi kettő csak akkor, ha valóban túlléped a keretet. Ebbe számít bele az is, ha nem csak itt értékesítesz, hanem online aukciós oldalon is (vatera, teszvesz stb.) ez éves szinten összeadódik.

Kell-e számlát adnom?

Amennyiben magánszemélyként árulsz, nem kell számlát adnod. Ha valaki számlát vagy nyugtát kér, akkor nyugodtan lehet válaszolni: magánszemélyként adod el az ingóságaidat, nincs adószámod, anélkül pedig sem számlát, sem nyugtát még beszerezni sem lehet a mai adótörvények szerint (csak adószámmal vásárolhatóak szigorú számadású bizonylatok).

 bababörze.png

Szólj hozzá

játék ajándék börze