2014. jan 30.

Ápoló fürdőbomba házilag

írta: ZSOla
Ápoló fürdőbomba házilag

A gyerkőcöket fürdetve, nem kívánkoztok rá néha egy jó forró kád vízre? Én igen!

bath bomb.jpg

A Valentin napnak ugyan nem vagyok nagy híve, de hátha más igen, ami plusz apropó, hogy megosszam veletek egy nagyon egyszerű ajándék ötletemet. Boltban is lehet kapni fürdőbombákat, de ha vegyszerektől mentes verziót szeretnétek, saját illatvilágot kutyulnátok, vagy csak nem tudtok mit kezdeni a DIY gyurmából (itt írtunk róla) megmaradt citromsavval, akkor hajrá, fogjatok hozzá! Garantálom, hogy nem bánjátok meg függetlenül attól, hogy egyedül vagy a párotokkal kettecskén élvezitek a fürdőt, netán a kisebbeket "bombázzátok" meg pancsolás közben ;)

 

Hozzávalók:

  • 1 bögre szódabikarbóna (1 bögre = kb. 200ml)
  • 1/2 bögre keményítő (kukoricakeményítő)
  • 1/4 bögre himalaya só (esetleg tengeri só)
  • 1/2 bögre citromsav
  • kb. 5 evőkanál mandulaolaj
  • tetszés szerint illóolajok és/ vagy szárított, morzsolt virágok, pl. levendula, rózsa, stb.

Először a száraz hozzávalókat keverjük össze aztán jöhet az olaj (ha használunk illóolajokat, akkor azokat a mandulaolajba keverjük bele). Választhatunk más hidegen sajtolt olajat is (pl. szőlőmag olajt), kókuszolajat, vagy shea- esetleg kakaóvajat is, de én imádom a mandulaolaj bőrápoló vatását, ráadásul a konyhában is használom, ezért mindig van otthon. A bőrötök mindegyikért hálás lesz! ;)

Amikor gyúrható állagúra összeállt jöhet a forma, én itt szív alakú szilikon formát használtam (így egy kicsit kicsik lettek a bombák, ezért kettőt használok belőle egyszerre), de tökéletes a kézzel gurgatott golyó is, vagy ha teljesen szabályos gömböt (vagy más formát) akarunk, akkor használjuk a hobbi boltokban kapható műanyag mintákat.

Fontos, hogy a masszát erőteljesen préseljük össze, mert ha levegős marad, akkor könnyen megrepedhet. Szintén javaslom, hogy ne használj vizet a keverékhez - néhány recept azt is tartalmaz - mert az is repedéshez vezethet, és a későbbi pezsgést is visszaveti.

Jó fürdőzést! Ha teheted, ne törülközz meg, hanem hagyd, hogy a bőröd beszívja a tápanyagokat...

Szólj hozzá

fürdés