2014. már 24.

Az utolsó pocakos vizsgálatok

írta: LOR
Az utolsó pocakos vizsgálatok

161993b5a05aa248230f030ed487aee1.jpgAz utolsó vizsgálat a nődokinál a 36. hét legelejére esett. Elvileg ez már nem kötelező (a Mutter-Kind-Pass szerint), de mivel az orvoshoz havonta jártam ellenőrzésre, hát ez volt az utolsó 8. hónapos check. Szerencsére most is mindent rendben talált. Annak ellenére, hogy az utolsó 2-3 hétben szinte alig híztam (persze ezt cseppet sem bánom, bőven elegendő az eddigi kilók száma és még mindig fordulhat a kocka) Tökmag szép nagyot nőtt és a megfelelő pozícióban várja, hogy eljöjjön az ő ideje.

Furcsa volt a váróban ücsörögve és az utolsó eredményekre várva hallgatni, ahogy újabb magyar párnak mondják el az asszisztensek az első körös tudnivalókat. (Milyen vizsgálatok várhatóak, mikor, mit fizet a biztosítás, mit nem stb-stb.) Kicsit több mint fél éve jártam a rendelőben én is először. Visszagondolva, valóban hamar elröppent az idő és most már csak a célegyenes van hátra. A nődokinál legközelebb a szülés után 6 héttel kell jelentkeznem. Addig is minden jót kívántak és 3 hatalmas csomaggal bocsátottak utamra:

kismama_csomagok.png

A csomagok a Family Service (Mutter Kind Box), a bonihefte.at és a Baby Pass (New Mom)  jóvoltából kerültek hozzám. Mit tartalmaznak? Rengeteg brossúrát, kupont és újságot, valamint természetesen termékmintákat a Niveától, Kellogstól, Dettoltól, Wilkinson borotvát, 2 cumit, 4 db XXLutzos promó zoknit, ásványvizet, játékokat, Avent tároló poharat, pelus mintát, fogkrémet és vízkőtelenítőt (?!). (A magyar mintacsomagokról itt olvashattatok korábban.)

A legelső kórházi vizsgálatot a 37 hét legvégén ejtettük meg. A szokásos méréseken kívül (vérnyomás, vizelet, súly) most került sor az első CTG-re és egy újabb ultrahangra is. A CTG 20 percig tartott, megint nagyon kellemes és megnyugtató érzés volt a pici szívhangját és mocorgásokkor a hangosabb "bluggy"-okat hallgatni. Itt mindent rendben találtak a rendkívül készséges, mosolygós és kedves orvosok és szülésznők. Ki, be jöttek- mentek a vizsgálóból, mindenki kikérdezett és felírta a számára fontos információkat. (Annak ellenére, hogy kórházban voltam, ami korábban tényleg csak látogatások alkalmával fordult elő, teljes nyugalomban éreztem magam.) Aztán várnom kellett pár röpke percet és jöhetett az ultrahang. Itt is fiatal, de képzett, magabiztos hölgy fogadott. Ez a vizsgálat picit most nehezebben ment, mert Pán Péter már annyira lent fekszik és enyhén oldalasan is, hogy nehéz volt méricskélni (fej és has körfogat valamint combcsont hossz). Így aztán a súlyát is nehezebb volt megsaccolni. (Ellentétben) a nődokinál hallottakkal, Tökmagot itt kicsivel kisebbnek ítélték meg az átlagnál. Így aztán a születés várható időpontját illetően nem lettünk okosabbak. Helyzetéből adódóan szinte bármikor kibukkanhatna már, de ha a súlyából indulunk ki, akkor még lehet, hogy ráérősködik majd és megvárja a kiírt dátumot. Akárhogy is, tőlünk már zöld utat kapott, jön amikor szeretne, mi napról napra nagyon várjuk már. Következő CTG check a kórházban 2 hét múlva.

 

Szólj hozzá

ingyenes ajándék ápolás Ausztria 3.trimeszter