2014. ápr 28.

Amikor magával sodor az Új Élet..

írta: LOR
Amikor magával sodor az Új Élet..

pindur_talp.jpgKöszönjük a türelmet és a kitartást kedves olvasók! Ahogy a cím is sugallja, beszippantottak minket a vadonatúj, boldogságos hétköznapok. Elbűvölő kisfiunkban annyi örömünket leljük, hogy nagyon nehéz elszakadni mellőle és laptopot ragadni az események dokumentálására. De lassan április is véget ér, így nem húzhattam tovább..

Pán Péter végül április 12-ét választotta. 2 nappal a kiírt dátum előtt, abszolút spontán, komplikáció mentes, természetes úton érkezett meg hozzánk. 51 cm és 3040 gramm volt, pont ideális (a talpacskája pedig 9,5 cm hosszú, óriás láb). :) Azt hiszem, nem csak a terhességgel, de a szüléssel is óriási szerencsém volt. A lehetőségekhez képest simán és a maga idejében zajlottak az események, az osztrák kórházban pedig olyan ellátásban volt részünk, amit itthon, azt hiszem, csak a magánkórházak nyújtanak. Annak ellenére, hogy 4 ágyas szobában voltunk (4ből 3an magyarok), teljes kényelemben és maximális törődésben volt részünk. Rengeteg segítséget kaptunk a baba ápolásához, szoptatáshoz, saját gyógyulásunkhoz. A reggeli svédasztalos volt, ebédre 3 fogásból, vacsorára 5ből választhattunk. Mivel az idei szülinapomat a kórházban ünnepeltem, a séftől mini mák torát (gyertyával a tetején és extra kis kártyával), míg a nővérkéktől mosolygós jókívánságokat kaptam, hazajövetelkor pedig a rengeteg pakkunkat megtoldották még 3 ajándék kismama csomaggal. Már odabent elkezdtek repülni a napok, de aztán hazaérve csak tovább nyargaltak.

Átálltunk a 3 órás ciklusokra, amiket néha nyújtunk, néha rövidítünk, attól függ hogyan jön ki a lépés. Este pedig hagyjuk, hogy Tökmag szabja meg mikor óhajt enni. Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egyelőre a 0:50 percet és a 5:30at tartja ideálisnak egy kis csemegére. Amennyire nagy tüdeje van (a sírást leginkább pelenkázás és fürdetés közben gyakorolja), (most már) olyan jó az étvágya is. Szépen gyarapodik, az elmúlt napokban jó néhány grammot magára szedett és reméljük meg is tartja jó szokását..

..o-ó, hallom ahogy ébredezik, úgyhogy be kell most fejeznem, de hamarosan visszatérek, részletekkel.

 

Szólj hozzá

tavasz alvás szülés szoptatás Ausztria