2013. okt 31.

Egyszerű kamilla - a mi nyugodt éjszakáink titka fogzás idején

írta: ZSOla
Egyszerű kamilla - a mi nyugodt éjszakáink titka fogzás idején

kamilla.jpgA héten fogorvosnál voltam. Egy tejfog maradvány "pikk-pakk kikapjuk" eltávolítására vártam - amiből persze fél órán keresztül rángatós, ripityára törős, majd két napig fájós borzalom lett - és azon tűnődtem, hogy egyáltalán minek az embernek két garnitúra fog? Egyszer nem lenne elég megszenvedni vele?

A babák fogzása = nyál, nyűglődés, álmatlan éjszakák (ez a minimum program). Csak a mérték és az időszak hossza változó. Hallottam másfél évet folyamatosan szenvedő apróságról is, de mi - lekopogom, mert még csak kb. a felénél tartunk - szerencsések vagyunk. Foganként 2-3 nap, illetve éjszaka nehéz.

Sajnos sem átvállalni, sem teljesen megszüntetni nem tudjuk gyerkőcünk fájdalmát, de bármit megtennénk,  hogy segítsünk. Megszámlálhatatlan ötlet és tanács kering a neten, még olvasni is fárasztó! Mindegyiket nem lehet, de nem is érdemes kipróbálni, mert akár gyengíthetik is egymás hatását (pl. bizonyos kemikáliák vs. homeo bogyók). Biztos vagyok abban, hogy amennyire különbözők a tünetek, annyira eltérhet a működőképes segítség is. Távol álljon tőlem, hogy azt képzeljem tudom A MEGOLDÁST. De NÁLUNK két dolog vált be:

- Fagyasztott / hűtött rágóka. Leginkább a legelső fogacskákkal való küzdelem során volt sikeres megoldás. És hozzá kell tennem, hogy minden hiper-szuper (drága) zselés izé helyett leginkább a megvizezett és mélyhűtött textil pelenka volt a nyerő

- Egyszerű kamilla. Jó lenne, ha tudnám, hogy valóban természetes módon, hogyan lenne célszerű alkalmazni - nyugodtan írja meg, akinek ötlete van (a teát nem issza meg). Mi chamomilla vulgaris formátumban, azaz homeopátiás bogyóként használjuk. További info: itt

 

Szólj hozzá

fogzás