2013. nov 01.

A kismama legjobb barátja: a kutya

írta: LOR
A kismama legjobb barátja: a kutya

erdő.pngOlvastam már pár helyen, és milyen igaznak bizonyul. Bár engem korábban is szoros kapcsolat fűzött szeretett kutyusomhoz, de most aztán!

(Itt meg kell, hogy említsem, a már réges-rég az örök vadászmezőkre távozott, Kelly kutyánkat is.. öreg gyerekkori pajtásunk.. Most Lord Bruno-nál próbálok kompenzálni minden akkori tudatlanságot és hanyagságot. Bár Kellynek is azért meglehetősen jó sorsa volt, de csak most jövök rá, hogy mennyivel jobb kutyaélete lehetett volna.)

Visszatérve, a kutya: aki kimozdít otthonról, aki gondoskodik a napi mozgásadagodról, akin már most gyakorolhatsz kedvességet, tiszteletet, szeretetet, kényeztetést, nevelést. Bár sok ellenérvvel is találkozhatsz a csodakönyveket és fórumokat bújva, én azok csoportjába tartozom, akik azt vallják, hogy a kutyával járó kosz, por, szőr és esetleges kórokozók (na és persze főleg a sok idő amit miatta a friss levegőn töltesz) csak erősítik az immunrendszered (és a babádét is). Tegyük hozzá, mióta Lord Bruno velünk lakik, kb. 4x annyi folyékony szappan fogy nálunk, mint előtte, de ez legyen a legkevesebb.

Azt se felejtsük el megemlíteni a séták mellett, hogy természetesen már ebben az időszakban jó, ha elkezded, vagy még jobban rákapcsolsz a kutya nevelésére, hogy ne érjen majd se Téged se őt váratlanul az új családtag érkezése. Jó, ha már most biztos alapokon áll a szófogadás. Nekem mostanában leginkább a tükör módszer szimpatikus a kutyanevelési iskolák közül. (Bővebb info a linkre kattintva.) Persze nem elég a kutyával csak várandósan kiemelten sok időt tölteni, a kutyával a baba érkezése után is ugyanannyit, de minimum közel annyit kell foglalkozni, hogy az ő napirendje és önérzete se sérüljön.

Még néhány jó tanács kutyásoknak, sétához:

° A sétáltatással azért óvatosan várandósan. Főleg, ha nagy méretű kutyád van. figyelj rá, hogy ne rángasson és ne húzzon, a hasad sose feszüljön a váratlan mozdulatok során. Kis kutyával bizonyára könnyebben boldogulsz.

° Legjobb, ha a sétákra magaddal viszel +egy személyt, pl. a friss házas férjedet :), aki fogja a pórázt és megfékezi, ha kell, az orra után bóklászó kutyát, akinek feltétlenül minden szemebjövőt meg kell szagolnia. Különben is, nincs jobb a családi kirándulásoknál és sétáknál.

° Figyelj magadra a séták során, annyit menj csak, amennyit bírsz, amennyi még jól esik.

° Öltözz fel jó melegen! Várandósság alatt minden gyógyszer kerülendő, úgyhogy még egy meghűlés sem hiányzik

Szólj hozzá

kutya