2013. dec 01.

Hello December! (+ Hello Santa!)

írta: LOR
Hello December! (+ Hello Santa!)

2aepmpd.jpgIngyen letölthető naptár. Keresd minden hónapban a zugalerie.blogspot.fr oldalán.

Jöhet az év utolsó hónapja? Készenálltok? Dolgos lesz, de annál meghittebb. (Bár, ha belegondolok, az  elmúlt hét se volt semmi. Adventi naptár és adventi koszorú készítés, hálaadás vacsi főzés, hálás lista rajzolás, madárkák téli eledelének megóvása Lord Bruno-tól.. )

És jöhet is az újabb feladat: levél írás a Mikulásnak, és vagy (pár nappal később a Jézuskának vagy az angyalkáknak.) Bár hozzánk a December 6-i Télapó már csak megszokásból érkezik, de azért még nekünk, nagy gyerekeknek, is csurrant-cseppent valamit a kikészített cipőcskéinkbe. Annál érdekesebb és izgalmasabb lesz viszont unokahugim első találkozása a Mikulással. Bár ott lehetnék. Tényleg hozzátok Dec.6 reggel vagy Dec. 5 este érkezik a Télapó? Jajj, és ne felejtsétek Mikulás játékunkat: Mítosz- nyereményért!

letter-to-santa-05.jpgAkárhogy is, most hoztunk Nektek egy édes és jópofa (nyomtatható) levél sablont a Mikulásnak. Segítsetek megírni és kitölteni a gyerkőcöknek. (Ha esetleg kérdezik, hogy miért angolul (vagy legalább is nem magyarul) van a levél, mondjátok nyugodtan, hogy a Mikulás központba kell küldeni, ahol rengeteg manó dolgozik (külföldiek is) és így mindenki érti majd a levelet.) Fontos! A levélen be kell ixelni azt is, hogy rendelkeztek-e kandallóval, rénszarvas eledellel, valamint kikészített sütivel és tejjel :) Továbbá szintén letölthető egy hivatalos válszlevél is, ami arról értesíti a lurkókat, hogy a levelük megérkezett a Télapóhoz illetve tájékoztatja az apróságokat, hogy idén a jók vagy a rosszak listájára kerültek-e és kéri őket, hogy továbbra is viselkedjenek jól.

U.i. Amennyiben valóban eredeti, igazi Télapós levelet (+ Santa logós zsírkréta szettet) szeretnél gyerkőcödnek, úgy egészen az északi sarkig kell utaznod és ott személyesen leadnod a kérést és a pontos lakcímet. Ahogy a mi apukánk is tette pár éve. Bizony, nem vicc, mi huszonéves korunkban kaptunk igazi-igazi levelet Lapföldről. Volt is nagy csodálkozás!

U.u.i: Ne felejtsétek el meggyújtani az első adventi gyertyát sem és kinyitni a kalendárium első ablakát, dobozát, csomagját..

Szólj hozzá

ünnep karácsony mikulás letölthető