2014. jan 13.

Turbó túrós ropi - hétköznapi vendégjáráshoz

írta: ZSOla
Turbó túrós ropi - hétköznapi vendégjáráshoz

Ha kevesebb, mint egy órád van, hogy házi ropogtatnivalóval vendégeld meg például babalátogatóba, vagy kisgyerekkel érkező rokonaidat, barátaidat, ráadásul éppen a kamra sem roskadozik hozzávalóktól, akkor ez a recept lehet a megmentő! Az előkészület maximum 20 perc - ennyi még két szoptatás között is simán belefér -, aztán már csak ki kell várni, míg megsül.  Nem utolsó sorban, a liszttel már megismerkedett, de éppen fogzási panaszoktól szenvedő gyerkőcök is imádják rágcsálni. Nálunk gyakori "vendég".

Túrós_sós_kesz.jpg

1

Hozzávalók:

                    • 25 dkg margarin
                    • 25 dkg túró
                    • 25 dkg liszt
                    • 1 teáskanál só
                    • 1 tojás
                    • Feltétnek sajt, vagy magok, pl. szezámmag, vagy lenmag

1

1

A margarint (érdemes jó előre kivenni a hűtőből), túrót, lisztet és sót jól összegyúrjuk és kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert egész tojással és a választott feltéttel megszórjuk. Ujjnyi vékony csíkokra vágjuk és tepsibe (nem kell alá sem zsiradék, sem sütőpapír) tesszük. 180 fokos sütőben alul-felül sütéssel addig sütjük, amíg picit pirulni kezd.

Frissen ajánlom fogyasztani, de nem kell aggódni, ritkán marad belőle másnapra. ;)

Szólj hozzá

recept sütés fogzás