Játsszuk azt, hogy Indiában uzsonnázunk! - recept
Sütőtökös bulgurkása receptünk - olvasók által is megerősítve; igazi babacsemege - kapcsán említettem már, hogy az év elején Férjecskémmel indiai főzőtanfolyamon jártunk. Desszertként MANGÓ LASSI-t készítettünk, ami pont annyira finom, mint amilyen különlegesnek hangzik, ugyanakkor rendkívül könnyen elkészíthető, hiszen nem másról van szó, mint egy mangós joghurtitalról.
Így télvíz idején kicsit nehezemre esik Mazsolának minden tízóraira és uzsonnára gyümölcsöt adni, mert eléggé beszűkült a választék. Nagyapó saját almájából még bőven van, de még banánnal, mandarinnal és kivivel rotálva is uncsi. Legalábbis nekem. :) Ráadásul utóbbiak úgysem helyi termékek, akkor meg miért ne válogathatnánk kicsit szélesebb palettáról. A mangó már megtalálható a hipermarketek standjain is, bár ezek az éretlenül leszedett darabok messze nem adják az igazi ízélményt. Ezért a szakácsunk is azt javasolta, hogy a lasszit inkább konzervből és friss gyümölcsből vegyesen készítsük.
Hozzávalók (2 főre):
− 2 dl natúr (bio)joghurt
− 2 nagy szelet mangó
− 1/2 bögre jég (elhagyható, de nyáron isteni)
− 1 evőkanál méz
− kevés só
Semmi más dolgunk nincs, mint egy turmix-ban összekeverni a hozzávalókat, és már tálalhatjuk is! Jó étvágyat!