2014. feb 05.

Játsszuk azt, hogy Indiában uzsonnázunk! - recept

írta: ZSOla
Játsszuk azt, hogy Indiában uzsonnázunk! - recept

india.jpgSütőtökös bulgurkása receptünk - olvasók által is megerősítve; igazi babacsemege - kapcsán említettem már, hogy az év elején Férjecskémmel indiai főzőtanfolyamon jártunk. Desszertként MANGÓ LASSI-t készítettünk, ami pont annyira finom, mint amilyen különlegesnek hangzik, ugyanakkor rendkívül könnyen elkészíthető, hiszen nem másról van szó, mint egy mangós joghurtitalról. 

mango_1.jpgÍgy télvíz idején kicsit nehezemre esik Mazsolának minden tízóraira és uzsonnára gyümölcsöt adni, mert eléggé beszűkült a választék. Nagyapó saját almájából még bőven van, de még banánnal, mandarinnal és kivivel rotálva is uncsi. Legalábbis nekem. :) Ráadásul utóbbiak úgysem helyi termékek, akkor meg miért ne válogathatnánk kicsit szélesebb palettáról. A mangó már megtalálható a hipermarketek standjain is, bár ezek az éretlenül leszedett darabok messze nem adják az igazi ízélményt. Ezért a szakácsunk is azt javasolta, hogy a lasszit inkább konzervből és friss gyümölcsből vegyesen készítsük.

mangolasszi.jpg


 

Hozzávalók (2 főre):

− 2 dl natúr (bio)joghurt
− 2 nagy szelet mangó
− 1/2 bögre jég (elhagyható, de nyáron isteni)
− 1 evőkanál méz
− kevés só

Semmi más dolgunk nincs, mint egy turmix-ban összekeverni a hozzávalókat, és már tálalhatjuk is! Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

recept tízórai vagy uzsonna