2014. már 20.

Márciusi könyvklub: A suttogó titkai

írta: LOR
Márciusi könyvklub: A suttogó titkai

suttogo.jpgÚgy tűnik lassan elrobog mellettünk a március, de ezt az érzést valószínűleg Nektek sem kell bemutatni. Amennyire szeretnénk tartani magunkat saját könyvklubunk határidejeihez, sokszor annyira meg is gyűlik vele a bajunk. Azt már rég elhatároztuk, hogy ezt a könyvet mindenképpen elhozzuk Nektek és mikor lenne erre jobb időpont, mint Pán Péter érkezése előtt (közvetlenül). Tracy Hogg: A suttogó titkai c. könyve (az 1. rész) a gyerekágyas időszakról és a baba gondozás legelső hónapjairól szól, ahhoz nyújt praktikus tanácsokat.

A könyv sorozatot valószínűleg egyetlen kismamának sem kell bemutatni. Manapság már feltehetően mindenki találkozott vele, vagy nagyon ajánlották számára vagy óvva intették tőle. (Nekünk még a szülésfelkészítőn is ajánlották.) A kismamáknak általában azt tanácsolják, hogy készüljenek fel, tájékozódjanak, járjanak előadásokra, olvassanak és beszélgessenek jó sokat ismerősökkel, családtagokkal, hogy tudják mi vár majd rájuk amikor újszülött babájukkal bővül a család. Viszont azt is gyakran hallani, hogy a sok-sok jó tanácsból, praktikából, tipp-ből és gyereknevelési elvből egyet válasszanak ki, azt amelyik a legszimpatikusabb számukra  és próbálják meg következetesen azt követni. Könnyű elveszni a sok különböző, gyakran egymásnak ellentmondó vélemény között. Kezdetben talán nem árt egy erős kapaszkodó (egy szigorúbb terv), hogy ne uralkodjon el a káosz az új, ismeretlenül komponált hétköznapokon. Talán az a legjobb módszer, ha követni kezdünk egy ilyen biztosnak tűnő utat, aztán ahol kell és lehet módosítgatunk rajta a saját életünknek, saját családunknak megfelelően. Vagy talán mégsem?

Kíváncsiak vagyunk, hogy Ti olvastátok-e ezt a könyvet. Próbáltátok követni a napirendjét? Mi vált be? Hol módosítottatok rajta?

Azoknak, akik megpróbálkoznának a könyvben leírt napirenddel, elkészítettük a 4É módszerének megfelelő táblázatot. Ingyen letölthető és nyomtatható. Használjátok, ha kedvetek tartja ;) A táblázat elérhető itt.

tracy_hogg_mamazsola_4E.png

 

Szólj hozzá

könyv ingyenes szoptatás fejlődés fürdés letölthető 3.trimeszter